SZÉP-kártya: 355 ezer van forgalomban

Az első negyedév vége előtt 355 ezer SZÉP-kártya van forgalomban, ami várakozáson felüli eredmény az idei évre tervezett 300 ezerrel szemben.

A cafeteria-rendszer reformját megtestesítő elektronikus utalványra tegnapig több mint 10,5 milliárd forint értékben érkezett feltöltés, ebből ötmilliárd a meleg étkezésre fordítható alszámlára, 4,4 milliárd a szálláshelyi és 1,5 milliárd a rekreációs tevékenységre.

A SZÉP-kártya az idén még érvényes, piacon lévő tízmilliárd forintnyi üdülési csekkel együtt több mint 30 milliárd forint forgalmat generálhat a vendéglátóiparban, év végére pedig elérheti a félmilliót a kártyatulajdonosok száma – jelentette ki Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára tegnap, a három kártyakibocsátó bank, az OTP, az MKB és a K & H felső vezetőivel együtt tartott sajtótájékoztatóján.

A kártyakibocsátókkal szembeni kritériumokról és az Erzsébet-utalvány államosított kibocsátásával kapcsolatban az Európai Bizottság kérdéseire az NGM elküldte a válaszokat – tudtuk meg –, és hajlandó módosítani a rendszeren, amennyiben az nem ellentétes a reform alapvető célkitűzéseivel – mondta kérdésünkre az államtitkár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.