Az életbiztosítások megúszták

Az előzetes prognózisokat számottevően alulmúlhatta az az összeg, amelyet megtakarítási célú életbiztosítási szerződései felbontásával szabadított fel végtörlesztés céljára a magyar lakosság – állítja az ING Biztosító.

A cég becslései szerint a végtörlesztésre fordított mintegy 900 milliárd forintnak mindössze az öt százaléka származott ilyen forrásból, tehát nagyjából 45 milliárd forint. A szektor a végtörlesztés elindulásakor ennél jóval nagyobb forráskiáramlásra számított.

– Az ügynökök, tanácsadók számára nagy volt a kísértés, hogy a megtakarítások átmozgatására ösztökéljék ügyfeleiket, így teremtve maguknak üzleti lehetőségeket, ám végül nem így történt, a közvetítői szektor felelősen viselkedett, nem kényszerítette a lakosságot a hosszú távúmegtakarításai feladására – jelentette ki Kovács Zsolt, az ING Biztosító első embere.

Hozzátette, a megindult változásokat a hazai szabályozásnak erősítenie kell. Szigorúbb követelményekre van szükség a pénzügyi közvetítőkkel szemben a hosszú távú ügyfélérdek előtérbe helyezése érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.