Orosz kézben a magyar Volksbank

Az orosz Sberbank, a Magyarországi Volksbank új tulajdonosa komoly fejlesztéseket akar végrehajtani Magyarországon – mondta Valentin Mihov (képünkön jobbra, mellette Balázs László, a Magyarországi Volksbank Zrt. elnök-vezérigazgatója), a Sberbank stratégiai és fejlesztési területért felelős igazgatója tegnap.

Elmondta: vezető szerepet szeretnének elérni a lakossági piacon, ez azonban nem azt jelenti, hogy a piacvezető bankok babérjaira törnének. A kelet-európai Volksbank-érdekeltségek tekintetében ötszázalékosra kívánják növelni a piaci részesedést, bár vannak olyan országok, ahol ezt már elérték. Felmerült kérdésként, hogy mennyit kívánnak a fiókhálózatuk fejlesztésére fordítani. Az igazgató elmondta: nem gondolja, hogy pont a fiókhálózatra kellene sokat költeni.

Ezt többi között azzal magyarázta, hogy 15 éven belül már a banki tranzakcióknak csak az öt százaléka zajlik majd a fiókokban. Az osztrák Volksbank International AG tulajdonosa, a VBI Österreichische Volksbanken AG és a Sberbank tavaly állapodott meg az akvizícióról, amely nem terjed ki a Volksbank Romaniára. Az akvizíciót mostanra zárta le a két társaság. Időközben a harmadik negyedévben tőkeemelést is végrehajtottak a bankcsoportban, így a végleges akvizíciós ellenérték 505 millió euró lett.

-
FOTÓ: KURUCZ ÁRPÁD
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.