Indul a próbaüzem a Mercedesnél

A magyarországi Mercedes-gyárban elindult a próbaüzem: Kecskeméten eddig száznál több B osztályú modell készült, ezek tesztpéldányok, melyek nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. Sikeres vizsgák után március végén indul az üzemszerű termelés, az első autó pedig májusban kerülhet vevőhöz.

A Mercedes-Benz Hungária igazgatója, Ingo Fröhlich abban bízik, hogy az új B osztály megdobja a márka értékesítését. Az igazgató idén is két számjegyű bővülést remél: 2011-ben a magyar piacon 1085 Mercedes személyautó kelt el, ami 32 százalékos növekedést jelent egy év alatt, ez céges rekord, mert ennél kisebb volt a márka tempója a kínai piacon, igaz, az ottani mennyiség kétszázszorosan haladta meg a magyarét. Itthon az öregedő flotta élénkítheti a forgalmat: a KSH adatai szerint a magyar rendszámos 54 ezer Mercedes átlagkora 13,6 év.

Kecskeméten tavaly május óta startra készek a műszaki berendezések, nyáron indult a technológia-próbaüzem, szeptemberben elkezdték a gyártósorok beállítását és az első autók összeszerelését. Januárban kétezren dolgoztak a gyárban, és a létszám idén eléri majd a tervezett 2500-at. Ulrich Jaeger, a Mercedes gyár HR-vezetője lapunknak elmondta, hogy továbbra is keresnek járműmérnököket, gépészeket, mechatronikusokat, informatikusokat, karbantartókat és logisztikai szakembereket.

A nyolcszázmillió eurós beruházás keretében felépült autógyár éves kapacitása első lépcsőben százezer autó lesz, de a 441 hektárnyi területen felépített üzem teljesítménye jelentősebb beruházás nélkül, csak a műszakok számának növelésével megháromszorozható. A cég vezetői nem erősítették meg, de információink szerint a kecskeméti modell megrendelői a sorozatgyártás elindulása után a szalag mellett is megnézhetik majd, hogyan készülnek autóik.

 

 

A nyolcszázmillió eurós beruházás keretében felépült autógyár éves kapacitása első lépcsőben százezer autó lesz, de a 441 hektárnyi területen felépített üzem teljesítménye csak a műszakok számának növelésével megháromszorozható. Információink szerint a kecskeméti modell megrendelői a szalag mellett is megnézhetik majd, hogyan.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.