Kitiltják a német piacról az iPhone-t?

Egy német bíróság megtiltotta több iPhone- és iPad-modell internetes árusítását az országban,miután a Motorola szabadalmi ügyben beperelte az Apple-t. A két népszerű termék gyártója fellebbez a döntés ellen.

Egyelőre csak az Apple webshopjára vonatkozik a döntés,mely szerint az iPhone 3G, az iPhone 3GS, az iPhone 4 és minden 3G/UMTS-képes iPad árusítása tilos – a leírás szerint tehát a legújabb iPhone 4S modell árusítása nem esik a tilalom hatálya alá. Az Androidpit.com szakértője szerint azonban ennek logikus folytatása lehet mindenféle eladás megtiltása.

Az ügy pikantériája, hogy tavaly ősszel, az Apple szabadalmi perei miatt több uniós országban a Samsung tabletjeinek az árusítását tiltották meg, méghozzá nem sokkal azok bemutatása után. Néhány hét múlva aztán a korlátozást feloldották a bíróságok. Az Apple fellebbez a döntés ellen, mivel szerintük a Motorola nem hajlandó ésszerű feltételek mellett használatra rendelkezésére bocsátani a szabadalmat, annak ellenére, hogy iparági standardnak kiáltották azt ki hét évvel ezelőtt, tehát használatuk kikerülhetetlen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.