Cáfol az Orangeways

Visszautasítja az Orangeways autóbuszjáratokat üzemeltető cégcsoport vezérigazgatója a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnökének, Dobi Istvánnak a vádjait.

Az érdekképviselet pénteken a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál és Magyar Nemzeti Vagyonkezelő épületénél tartott demonstrációt. Ezzel azt kívánták elérni, hogy Orangeways-csoport által működtetett Gemenc Volán-járatok esetében a korábban elbocsátott munkavállalókat vegyék vissza, és a Gemenc Volán mondja fel a szerződését a társasággal. Emellett követelésük az is, hogy az alvállalkozónál dolgozók időben megkapják a fizetésüket, és az alvállalkozó a közlekedési szabályoknak megfelelő járművekkel lássa el a közszolgáltatási feladatot. Kovács Miklós, az Orangeways-csoport vezetője sajtótájékoztatóján kijelentette: büntetőfeljelentést és polgári peres eljárást indítanak a szakszervezet és Dobi István ellen. A társaság vezérigazgatója dokumentumokkal igazolta, hogy a szakszervezet elnökének állításai valótlanok. Dolgozóiknak egyetlen forinttal sem tartoznak, a béren kívüli juttatásokat minden esetben átutalják. A támadások hátterében a vezérigazgató a konkurenciát sejti, hiszen a BKV midibusztenderének előválogatása éppen decemberben került nyilvánosságra. A járművek műszaki állapotáról kijelentette: évente 24 550 járatot indítanak, ezekből 12 műszaki hiba, valamint 16 késés volt.

217

AZ ORANGEWAYS munkavállalóinak decemberi munkabeszüntetéskor összesen 217 járat maradt ki, amely hárommilliós veszteséget okozott a cégnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.