Zsebek és alszámlák– mire jó a SZÉP kártya?

Az idei évtől jelentősen megváltozott a béren kívüli juttatások rendszere, számos elem kikerült a kedvezményes adózású juttatások közül, azonban összességében növekedett például a meleg-étkezésre fordítható juttatások kerete. Az egyik legfontosabb változás a tavalyi évhez képest, hogy a 2011 közepe óta elérhető Széchenyi Pihenőkártyáról (SZÉP) már három különböző juttatási elem, úgynevezett alszámla vált elérhetővé.

A SZÉP kártya első magyarországi kibocsátójának, az OTP Pénztárszolgáltató várakozásai szerint a legnépszerűbb alszámla a melegétkezési juttatás lesz, úgy vélik, erre kérnek majd legtöbben utalást a munkáltatójuktól, illetve ezt fogják a leggyakrabban igénybe venni. Az OTP Cafeteria kártya négy éves forgalmazása során gyűjtött tapasztalatok is erre utalnak. Szintén komoly népszerűségnek örvendhet a szálláshelyi juttatások alszámlája is, hiszen 2012-től adható cafeteria juttatások közül már csak kizárólag a SZÉP kártyával lehetséges rendezni a belföldi üdülések, hotelszámlák költségeit. A harmadik, OTP SZÉP kártyáról használható alszámla a szabadidős juttatásoké. Ennek segítségével 2012-től már a rekreációs lehetőségek széles skálája válik elérhetővé. Kártyánkat felhasználhatjuk edzőtermekben, uszodákban, fürdőkben, de akár állatkerti belépőt is válthatunk vele.

Az OTP Pénztárszolgáltató 2011 júliusában, Magyarországon elsőként bocsátotta ki a SZÉP kártyát, és máris több mint 35 000 kártyatulajdonost tudhat ügyfelei között. 2012-ben várhatóan a kártyafelhasználók és az elfogadóhelyek száma egyaránt dinamikusan növekszik majd. Ehhez a bázist az OTP csoport stabil háttere, elektronikus utalványok forgalmazásában szerzett évtizedes tapasztalata, valamint országos lefedettsége adja.

Milyen előnyöket nyújt az OTP SZÉP kártya a munkáltatók és a munkavállalók számára?

– Sokoldalú , mert a három különbözőalszámla segítségével szolgáltatások széles skálája érhető el, az éttermi fogyasztástól az uszodalátogatásig.

– Egyszerű , mert minimális adminisztrációt igényel, a juttatások átutalással kerülnek az elektronikus kártyára.

– Praktikus , mert pontosan annyit vonnak le róla, amennyibe a szolgáltatás került (nem kell kiegészíteni készpénzzel, mint a papíralapú utalványok beváltásánál).

– Napra kész , mert aktuális egyenlegéttelefonon és interneten keresztül is bármikor lekérdezheti.

– Biztonságos , mert az elveszett SZÉPKártya letiltható és pótolható, miközben a juttatás nem veszik el (mint pl. egy papíralapú utalvány esetén).

– Garantált és elérhető , mert az OTPSZÉP Kártya mögött Magyarország legnagyobb bankja, az OTP Bank fióki és kártyaelfogadó hálózata áll.

– Olcsó , mert a kártya bevezetése sem amunkáltatónak, sem a munkavállalónak nem jár külön költséggel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.