Tanulmányút

Európa: Erasmus

A felsőoktatásban eddig legeredményesebbnek a Tempus Közalapítvány által koordinált Erasmus ösztöndíjprogram bizonyult, amely a legtöbb hazai hallgató számára lehetőséget ad külföldi tanulmányútra.

Infó: www.tka.hu

Magyar Ösztöndíj Bizottság

Húsz éve koordinálja a kétoldalú egyezmények által biztosított államközi ösztöndíjakra, a külföldi magyar intézetekbe, valamint a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjra érkező pályázatok elbírálását a Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB). Érdemes ezzel párhuzamosan a különböző országok intézetei nél (Olasz Intézet, Francia Intézet, Goethe Intézet, British Council) is érdeklődni az egyénileg megpályázható ösztöndíjakról.

Infó: www.scholarship.hu

Tengerentúl: Haesf Ösztöndíj

A Magyar–Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap (HAESF) ígéretes fiataloknak és tapasztalt vezetőknek segít a magyarországi karrierjükben hasznosítható szakmai tapasztalatot szerezni az Egyesült Államokban. Az Egyetemi Ösztöndíj (Undergraduate Fellowship) program keretében végzős hallgatók vagy friss diplomások kaphatnak lehetőséget teljes anyagi támogatás mellett amerikai cégeknél, szervezeteknél 6­12 hónapos szakmai gyakorlatra.

A Graduális Ösztöndíj (Graduate Scholarship) program pedig az Egyesült Államokban történő posztgraduális diploma megszerzéséhez nyújt támogatást.

Az ösztöndíj odaítélésénél kiemelkedő szempont, hogy a hazatérő pályázó az Amerikában szerzett tapasztalataival milyen mértékben tud majd hozzájárulni Magyarország fejlődéséhez.

Infó: www.haesf.org

Fulbright

Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint megfelelő szintű angolnyelvtudással rendelkeznek, és az Egyesült Államokban szeretnének tovább tanulni, oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. A program szellemiségének megfelelően megkülönböztetett figyelmet élveznek azok a pályázók, akik megszerzett tudásukat és tapasztalataikat a leghatékonyabban tudják a magyar társadalom szolgálatába állítani; azok, akik eddig még nem folytathattak hosszabb külföldi tanulmányokat; valamint akik tevékenységükkel a két ország közötti kapcsolatok erősítését szolgálják.

Infó: www.fulbright.hu

Elektronikus ösztöndíjalmanach

Egyénileg megpályázható ösztöndíjakat, kutatási és továbbtanulási lehetőségeket rendszerez a Felvi.hu oldalon található ösztöndíjalmanach.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.