Soha nem késő

December végén kormányhatározatban módosult a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) 2011–2013-as évekre szóló akcióterve, amelyben több pályázati lehetőség is célzottan foglalkozik a felnőttképzéssel.

Érdemes tájékozódni és pályázni azoknak, akik hajlandóak visszaülni az iskolapadba, vagy fontosnak vélik környezetükben a versenyképes, kompetens munkaerő bővítését.

Bővebb információ az akciótervről: www.nfu.hu

 

2.1.2.

A program idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztésével, a felnőtt magyar lakosság tanulási hajlandóságának növelésével igyekszik javítani a felnőttek alkalmazkodóképességét a munkaerőpia con.

2.1.6.

Újra tanulok – a beszédes nevű, húszmilliárd forintba kerülő program célja az alacsony iskolai végzettségű felnőttek továbbképzése a résztvevők egyéni helyzetének, és tudásszintjének megfelelően, versenyképes ismeretek elsajátítását tűzve ki célul.

2.2.1.

Közel ötmilliárd forint támogatás hivatott javítani a szakképzés és a felnőttképzés minőségét és tartalmát a következő két évben a képzési rendszer átfogó, a munkaerő-piaci kereslethez hangolt fejlesztésével.

2.2.4.

A szakképzés és a felnőttképzés területén határon átnyúló együttműködés bővítését célzó program az intézmények és munkaügyi központok számára ad lehetőséget EU-tagállamokkal való tapasztalatcserére.

3.3.10

Alternatív tanulási útvonalak támogatását és a személyes kompetenciák fejlesztését célozza a hátrányos helyzetű, középiskolai végzettséggel nem rendelkező, iskolarendszerből lemorzsolódott fiatal felnőttek számára a program, közel kétmilliárd forintos kerettel.

3.3.11

Esélyegyenlőségi elvű minőségi oktatás és egész életen át tartó tanulás támogatása a célja pályázatnak, amely az LHH kistérségek közoktatási és kulturális intézményeinek esélyteremtő, felzárkóztató és tehetséggondozó szerepét hivatott erősíteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.