KÖZÉP-EURÓPA LEGNAGYOBB OKTATÁSI SZAKKIÁLLÍTÁSA

Az ország csaknem minden egyeteme és főiskolája ott lesz a tizenkettedik alkalommal megrendezett Educatio kiállításon.

A felvételi előtti szokásos éves seregszemlének égető aktualitást ad a felsőoktatás körüli hercehurca és bizonytalanság, a pontszámoktól a finanszírozáson át a diákok és az állam között kötendő kétséges hűségnyilatkozatig. A felvételizők emellett pontosan tudni szeretnék, hogy hova mennyi eséllyel kerülhetnek be, és mit ér majd a diplomájuk hosszú távon a munkaerőpiacon. A karrier- és sorsdöntő pillanatok előtti tájékozódást teszi lehetővé a rendezvény, ahol kiállítanak külföldi egyetemek, nyelviskolák, digitális taneszköz-gyártók, oktatási kutatóintézetek és tankönyvkiadók is.

Az Educatio Nonprofit Kft. standjánál a felvételi ügyfélszolgálat munkatársai válaszolnak az eljárással kapcsolatos kérdésekre, emellett pályaorientációs szakemberek a két nap során folyamatosan fogadják majd a tanácsra szoruló felvételizőket.

Idén az előadásokra is érdemes lesz beülniük mind a pedagógusoknak, mind a szülőknek és a diákoknak, hiszen először itt hallhatunk majd a nyilvánosság előtt a megváltozott szabályozásról. Izgalmasnak ígérkeznek a közmédia sajátos megújulásáról, a jövő osztályterméről, és a sikeres nyelvvizsgáról szóló beszélgetések is.

Nem kevesen vannak, akik szeretnék pontosan megérteni, hogyan és miért lett a közoktatásból köznevelés, és ez milyen lényegi vagy lényegtelen változásokat jelent majd az iskolák napi életében. Jó eséllyel választ kaphatnak kérdéseikre a kiállításon január 20-án 13 órakor kezdődő I. Nemzeti Köznevelési Konferencia előadóitól, többek között dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelő államtitkártól is a nemzeti köznevelés rendszeréről, a köznevelés strukturális átalakításáról, az új Nemzeti alaptantervről és az informatikai fejlesztésekről.

PROGRAM: www.educatio.hu

IDŐPONT: 2012. január 20–21.

HELYSZÍN: Papp László Budapest Sportaréna

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.