Új gyárban készül a magyar Samsonite

Új üzemcsarnokot épített, a meglévő gyártóegységeit pedig korszerűsítette a Samsonite-Hungária Kft., mindehhez az Új Széchenyi Terv-pályázat keretében 306 millió forint támogatást is kapott.

Az új fejlesztéssel a társaság merősítette magyarországi jelenlétét, és megőrizte a régióban betöltött meghatározó foglalkoztatói státusát is. – A vállalat fő profilját képező „Curv” anyagból készült könnyű és törhetetlen bőröndök iránti globális keresletnövekedés miatt új kapacitás kiépítése és a termékportfólió bővítése érdekében a Samsonite cégcsoport hárommilliárd forint összegű beruházási programot indított el Magyarországon a szekszárdi telephelyen – írja a cég közleménye. A Samsonite szekszárdi üzeme a szekszárdi kistérség egyik kiemelkedő foglalkoztatója.

A korábbi üzemcsarnok igen zsúfolt volt, amely nemhogy nem tette lehetővé a kapacitásnövekedést, de csúcsra is volt járatva – tudtuk meg. A raktározási kapacitás sem volt elegendő a termelés növeléséhez, ezért a többlépcsős beruházási program egyik elemeként a szükséges háttérkapacitások növelése, modernizálása valósult meg a mostani ütemben.

Összesen 8788 négyzetméter alapterületű épület, csarnok és iroda korszerűsítése történt meg, de 1829 négyzetméter új csarnok és dupla annyi raktár is megépült a Tolna megyei telephelyen. A szükséges belső úthálózat megépítése mellett parkolókat is kialakítottak, s modernizálták az infrastruktúra szinte minden elemét. Mivel a bőröndök műanyagból készülnek, szükség volt egy modern, a gyár teljes területére kiterjedő tűzoltórendszer kiépítésére is.

A 765 millió forint összköltségű fejlesztés kevesebb mint egy éve, tavaly január 27-én vette kezdetét, és november 30-án már be is fejeződött. A gyárban újabb gépeket helyeztek üzembe, melyeket a termékkínálat megújulása miatt ezekben a napokban készítenek fel az új modellek gyártására. A beruházás demonstrálja a vállalat elkötelezettségét a hosszabb távú magyarországi működés iránt – írja a közlemény. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. (Hírösszefoglalónk)

765 MILLIÓ

A SAMSONITE szekszárdi gyáregységének bővítése 765 millió forintba került, de a többéves hazai fejlesztési program keretében hárommilliárd forintot ruház be a cég.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.