Támogatókat toboroz a Vodafone Főállású Angyala

Egyedülálló módszert dolgozott ki Dévény Anna gyógytornász, mozgásterapeuta, amelyet ma elsősorban a szülési oxigénhiányban szenvedő gyermekek gyógyításában elért eredményeiért jegyeznek világszerte. A Dévény Alapítvány ugyan kap egy nagyon szerény támogatást az OEP-től, de ez a kezelések töredékét sem fedezi.

Az alapítvány állandó anyagi gondokkal küszködik, öt munkatársa hetenként 180 kicsit kezel, ennél több gyerek fogadására szűkös lehetőségeik miatt már nem képesek. Rózsa Adrienne, aki kilenc éve vesz részt a munkában, idén a Vodafone Főállású Angyal programjának keretében lehetőséget kapott arra, hogy a DGSM tudományos hátterét fejlessze, és munkájuk kiterjesztéséhez támogatókat keressen. – Értékes szakmai tanácsokat kaptunk Küllői Pétertől, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnökétől arra, hogyan helyezzük új alapokra tevékenységünket – mondja Rózsa Adrienne, aki négy hónapja dolgozik azon, hogyan lehetne biztosabb pénzügyi bázisra helyezni és ezáltal kiszélesíteni az alapítvány működési körét. – Elsősorban a nálunk kezelt gyerekek szüleire támaszkodva kezdtünk a munkához. Néhány hete került fel a netre új honlapunk, amelyet két szülő – egy kommunikációs szakember és egy közgazdász – készített el számunkra. Ezen megjelent egy online adományozói felület, amelyen keresztül nemcsak pénzbeli támogatásra számítunk, hanem cégek, vállalkozások olyan adományaira is, ami segít infrastrukturális költségeinket csökkenteni.

Új kezdeményezés, hogy ismeretségeik mozgósításával sikerült egy művészeti tanácsot létrehozniuk céljaik megvalósítása érdekében. Ennek első látványos eredménye, hogy január 30-án jótékonysági gálát rendeznek a Művészetek Palotájában Ma este a holnapért címmel.

Miután a sérült kicsik mentése a tét, remélhető, hogy nemcsak elfogynak a jegyek, hanem önkéntes felárral járulnak hozzá a nézők a mind nagyobb bevételhez. Adományozz és ajándékozz címmel pedig egy négy előadásból álló bérletsorozatot bocsátanak ki, amelynek érdekében megpróbálják a vállalatokat is bevonni az ugyancsak jótékony célú rendezvénysorozat támogatásába. A helyszín még nem dőlt el, de elképzelhető, hogy lesz olyan budapesti színház, amely ingyen – vagy kedvezményesen – befogadja a bell canto legszebb darabjait felvonultató előadás-sorozatot. A Vígszínház például három éve térítésmentesen bocsátja a Down Egyesület rendelkezésére épületét, sőt, művészeik önálló műsort, előadást rendeznek a gyermekek és szüleik számára. Hasonló akcióra talán vállalkozhatna fővárosi színház, amely felkarolná az alapítványt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.