Együttható: Jó ügyeket keresünk!

Rendhagyó módon, a facebookos közösség segítségével választja ki 2012 legjobb támogatandó programját az OTP Bank.

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvánnyal együttműködésben indított Együttható pályázaton civilszervezetek, alapítványok, egyesületek indulhattak el a 7 millió forintos támogatásért.

A közösség szempontjából kiemelt jelentőségű kezdeményezést kíván támogatni az OTP Bank új, Együttható programja. A pályázatra november közepéig közel ötszáz szervezet jelentkezett, melyből közel 120 pályázatot véglegesítettek. Közülük a NIOK harmincat választott ki. A programok, illetve az ezeket szervező civilszervezetek az OTP Bank Facebook-oldalán található Együttható linken kaptak bemutatkozási lehetőséget. A közönség szavazhatott a szervezetekre és az ügyekre december 11-ig. A legtöbb szavazatot elnyert öt szervezet kap lehetőséget arra, hogy egy szakmai zsűri előtt is bemutassa projektjét, és közülük kerül ki az a három, amely elnyeri a 7 millió forint közötti támogatást.

– Az OTP Bank nem csupán egy díjat kívánt létrehozni. Célunk, hogy minél hatékonyabb eszközökkel tudjuk támogatni a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség széles körű népszerűsítését, terjedését. Reméljük, hogy ezen a csatornán keresztül eredményesen tudjuk bevonni az embereket a jó ügyek támogatásába – mondta Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingigazgatója.

A programban a bemutatkozó szervezetek lehetőséget kaptak arra, hogy minél többeket megnyerjenek saját önkénteseiknek. – A civilszervezetek és kezdeményezések sokszor szűk forrással rendelkeznek itthon, és emiatt kiszolgáltatottabbak, mint Nyugat-Európában. Nálunk például az alapítványoknak legtöbbször nincs alapja, az egyesületeknek pedig elégséges bevétele, pedig ezek biztosíthatnák számukra az igazi függetlenséget. Célunk az adományozás fejlesztése és az újabb módszerek bemutatása ebben a forráshiányos állapotban – mondta Gerencsér Balázs, a NIOK vezetője.

Az OTP Bank együttműködése a NIOK-kal több évre nyúlik vissza. Az adhat.hu elnevezésű közös projekt – ami összehozott adományozót és adományozottat – is erről tanúskodik. Az Együttható pályázatnak is ez az elsődleges célja.

Három-hárommillió forintos támogatásban részesült az AutPont programja, a Kortárs Építészeti Központ Budapest 100 elnevezésű projektje, 1 millió forintot kapott a Hagyományok Háza Baráti Köre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.