Ezermilliárd videomegtekintés

Idén egytrillió videomegtekintést regisztrált a YouTube. Fura popsztárok, aranyos gyerekek és persze macskák vitték a pálmát.

A legtöbb letöltést (180 milliónál is többet) a Rebecca Black Friday című dalához készített félprofi videoklip generálta. A YouTube Trends igazgatója, Kevin Alloca a Washington Postnak elmondta: ez is bizonyítja, hogy számunkra a legfontosabb vezérelv az, hogy bárki beléphet a popkultúrába, bárkiből leht ismert csillag.

- Rebecca Black tulajdonképpen az őt a hangja és bugyuta dalszövege miatt kritizálóknak köszönheti hihetetlen népszerűségét, és azt, hogy később ezen internetes ismertség lehetővé tette számára, hogy Katy Perryvel is együtt dolgozzon.

Hagyományosan jól teljesítő videók a háziállatokról és a kisbabákról szólók. Esetükben nem áll nyelvi akadály a terjedés előtt. A You-Tube ma már nemcsak a popkultúra része, egyre inkább tájékozódásra is használják az internetezők. Az arab tavasz eseményei, a japán földrengés és szökőár, az amerikai tornádók mind felkerültek a videomegosztóra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.