Református mentőöv

Hitelük törlesztésére képtelen, kilakoltatott családok talpra állásában igyekeznek segédkezni a reformátusok. –Egyre inkább szembesülünk azzal, milyen, amikor életünkből eltűnik a stabilitás – vezette fel a Mentőöv elnevezésű programot Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke. A református egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány támogatási alapot hozott létre. A program révén olyan gyerekes családokon kívánnak segíteni, amelyekben „megvan az akarat és az erő ahhoz, hogy megküzdjenek a kiköltöztetés által rájuk nehezedő kihívással”.

A családoknak támogatási kérelmet kell benyújtaniuk a szeretetszolgálat budapesti irodájához (1146 Budapest, Hungária körút 200.) vagy a mentoov@jobbadni.hu e-mail címre. Az alapítvány ezt követően megvizsgálja, hogy a család a hitelfelvételkor megalapozott döntést hozott-e, illetve mindent megtett-e annak érdekében, hogy rendezze a kialakult helyzetet. Ha a kérelmező megfelel a kritériumoknak, akkor az egyház hat hónap keresztül állja az albérlet átlagosan 80 ezer forintos költségét, és szociális munkások bevonásával mentálhigiénés, életvezetési tanácsokat is ad. (A rezsit a bérlőknek kell fizetniük.)

A tájékoztatón elhangzott, hogy mintegy 120 ezer háztartásnak komoly elmaradásai vannak a törlesztésben. A reformátusok által létrehozott alap „bő ötmillió forinttal” indul, ami csak tíz család megsegítésére elég. Az egyház reméli azonban, hogy a támogatásoknak köszönhetően ez a szám nagyságrendileg nőni fog. A szervezők a pénzbeli felajánlások mellett azok jelentkezésére is számítanak, akik méltányos feltételek mellett a program rendelkezésére bocsátják kihasználatlan, üresen álló ingatlanjaikat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.