Harc az EMFESZ-ért

Góczi István csak akkor hajlandó átadni az EMFESZ Kft. irányítását, ha a cégbíróság ilyen jogerős döntést hoz.

Góczi István csak akkor hajlandó átadni az EMFESZ Kft. irányítását, ha a cégbíróság ilyen jogerős döntést hoz – közölte lapunkkal az egykor jobb napokat látott exgázszolgáltató ügyvezetője. A társaság irányítását átvenni igyekvő, az ukrán Dmitro Firtas érdekkörébe tartozó ciprusi Mabofi részéről a Világgazdasággal közölték: miután a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése nekik kedvezett, az eddig is az ő soraikat erősítő Knopp Andrást jelölték a kft. ügyvezetőjének. Knopp viszont birtokháborítási pert indít, mert Gócziék nem engedik be az EMFESZ irodájába.

Knopp 2009-ben egyszer már hasztalan kopogtatott az EMFESZ ajtaján. A Mabofi ugyanis észlelte, hogy Góczi tudtuk nélkül, „megbízottként”, energiahivatali segédlettel egy dollárért eladta az EMFESZ-t a máig ismeretlen svájci RosGas AG-nak. A Mabofi akkor is Knoppot szerette volna Góczi helyére ültetni – sikertelenül.

A tevékenységével azóta felhagyó EMFESZ visszaszerzéséért jogi csata indult, amiben több fórumon egymásnak ellentétes határozatok születtek. Góczi nem érti a Fővárosi Ítélőtábla Mabofinak kedvező ítéletét, miután azelőtt több fórum is nekik adott igazat. Ezért a Legfelsőbb Bíróságnál felülvizsgálatot kezdeményez. De önként csakis akkor lenne hajlandó átadni az EMFESZ-iroda kulcsait, ha a cégbíróság valamely okból jogerősen törölné az ő ügyvezetői bejegyzését: megfogalmazása szerint „akkor nem tudna mást tenni”.

A háromnegyed éve inaktív EMFESZ anyagi helyzetét rossznak nevezte: a még mindig érkező befizetéseket napi működésre, tartozások kiegyenlítésére költik. Alapvetően továbbra is azt az 53 milliárd forintot várják, amivel szerintük Firtasék tartoznak. (Ez egy önmagában is sokágú, velük szembeni követeléseket is tartalmazó ügyhalmaz egyik eleme.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.