„Boldog Karácsony” sorsjegy a gyerekek javára

A fiatalok kitüntetett helyet foglalnak el a Szerencsejáték Zrt. értékrendjében, annak ellenére, hogy közvetlen anyagi érdekeltsége nem fűződik ehhez. A 18 év alattiak részvételét a szerencsejátékokban törvény tiltja. A megkülönböztetett figyelem magyarázata a társaságnak a társadalmi felelősségvállalásról vallott – a köz érdekeit a profit elé helyező – nézeteiben rejlik, s támogatási elveiben és gyakorlatában ölt testet. A támogatásnak, segítségnyújtásnak számos formája létezik, a lehetőségek gazdag választékából aktualitásuk miatt emelünk ki kettőt.

A Bátor Tábor támogatása

A Szerencsejáték Zrt. már több alkalommal bocsátott ki olyan sorsjegyet, amelynek bevételéből hasznos célok megvalósulását segíti. Legújabb, Boldog karácsonyt! sorsjegyének támogatottja a Bátor Tábor alapítvány. Az Alapítvány különleges missziót vállalt és teljesít immár tíz éve. Több száz szakmailag felkészült önkéntes közreműködésével ingyenes élményterápiás táborokat szervez és működtet daganatos, illetve krónikusan beteg gyermekeknek. A Hatvan városában található, nemrégen nagylelkű magán- és vállalati felajánlásokból újjáépített bázisra eddig már háromezernél is több kis beteg jutott el, zömében magyarok, de lengyel, cseh és szlovák gyermekeket is vendégül láttak. A táborban kapott impulzusok hatására akaratukban és a gyógyulásba vetett hitükben megerősödve folytathatják hosszú, fárasztó harcukat a betegség ellen. Egyikük így fogalmazta meg a tábor értelmét és jelentőségét: „itt visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz a gyerektől”. A modellértékű program megálmodói, létrehozói és működtetői a következő évek fő céljaként a táborozók számának megduplázását tűzték ki. A Szerencsejáték Zrt. a Boldog karácsonyt! sorsjegy bevételéből támogatja az alapítványt, s voltaképpen támogatja mindenki, aki vásárol e sorsjegyből.

Pán Péter – zenés táncjáték

A Szerencsejáték Zrt. anyagi támogatásával és a Class FM aktív közreműködésével a budapesti RaM Colosseumban a Madách Musical művészei december 11-én két előadásban, összesen 1200 nézőnek, nehéz sorsú gyerekeknek és kísérőiknek mutatják be a Pán Péter című zenés táncjátékot. A barátságról, szeretetről, a kalandok izgalmáról, a gyermeki lét, s a szülők-gyermekek együttjátszásának örömeiről szóló családi mese csodálatos világba kalauzolja a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt. A délelőtt 11 órakor kezdődő előadást a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek köszönhetően családok átmeneti otthonaiban élő gyerekek tekinthetik meg. Őket autóbuszokkal hozzák a fővárosba, majd remélhetőleg egy életre szóló élménnyel gazdagabban szállítják haza. A délután 4 órakor esedékes második előadásra pedig a Bátor Tábor szervezésében érkeznek a gyerekek.

Languagesen>hu GoogleCE
A Bátor Tábor támogatása

A Bátor Tábor önkéntesei készülnek a gyerekek fogadására
A Bátor Tábor önkéntesei készülnek a gyerekek fogadására
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.