A Btel nyert az EnterNet-pályázaton

Megválik ADSL-üzletágától az EnterNet – értesült lapunk piaci forrásokból. A tizenhatezer lakossági és üzleti előfizetőt december elsejétől a Btel Zrt. szolgálja ki. Értesülésünket a felek megerősítették.

Az EnterNet szeptemberben írt ki meghívásos pályázatot az EnterNet 2001 Kft.-vel szerződött előfizetői állományra, amelyen a Btel nyert. Az áron kívül szempont volt a szolgáltatás minősége és a tervezett műszaki fejlesztések. Az előfizetők változatlan áron kapják majd a szolgáltatásokat, bár a Btel különböző csomagokat kínál majd fel nekik.

A kecskeméti székhelyű Btel emellett az utóbbi időben két tőzsdei kötvénykibocsátást hajtott végre 785 millió forint értékben, amely során a cég félmilliárd forintnyi kötvényét intézményi, a maradékot pedig magánbefektetők jegyezték.

Ebből infrastrukturális fejlesztéseket finanszíroznak majd, beleértve az optikai fejlesztéseket is, ahol ez szükséges. A cég az utóbbi időben mintegy tizenöt önkormányzat távközlési tenderén nyert. Komoly érdeklődők között jegyzik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság frekvenciatenderén is.

Az EnterNet azért döntött a portfóliótisztítás mellett, mert a jövőben vállalati megoldások szállítójaként a kis- és középvállalkozások teljes körű kiszolgálására helyezi a hangsúlyt. Bauer Róbert, az EnterNet cégcsoport vezérigazgatója elmondta: nemrég Hódmezővásárhelyen kezdtek kétmilliárd forint összegű beruházást igénylő optikai hálózat kiépítésébe. További városokban is terjeszkednek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.