Új frekvenciatendert írt ki az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság újabb frekvenciatendert írt ki, ezúttal a 26 GHz-es frekvenciablokkokra. Ez a már piacon lévő távközlési szolgáltatók infrastruktúra-építéséhez szükséges, mivel nagy mennyiségű adat továbbítható, így alkalmas például mobiltelefon bázisállomások, vagy más, akár negyedik generációs távközlési berendezések vezeték nélküli összekötésére.

Elsődleges cél, hogy a pályázat ösztönzően hasson a szolgáltatók által tervezett hálózatfejlesztésekre – írja az NMHH. További célként fogalmazódott meg az is, hogy az értékesítés élénkítse a mobilpiaci versenyt, és ez által javuljon a szolgáltatások minősége, az előfizetők érdekeinek védelme.

A frekvenciakiírásra számítani lehetett. A korábbi, hasonló tenderen együtt elnyert blokkokkal együtt egy szolgáltatónál nem lehet több, mint hat blokk, ebben az eljárásban összesen 26 darab alapblokkot értékesítenek. A pályázat támogatja a 900 MHz-es sáv folyamatban lévő árverését is. A jelentkezés határideje február 6., az eljárás lezárásának időpontja március 14.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.