Liszt Ferenc népszerűsége csúcsán

Rekordok dőltek a Budapest Airportnál. Az október havi utasforgalom – a korábbi évekkel ellentétben – alig csökkent, a repülőtér történetében először 845 ezernél is több ember fordult meg a terminálokon. Januártól októberig 7,64 millió utasa volt a repülőtérnek, ami 600 ezer fővel haladja meg a tavalyi számot.

A Budapest Airport várakozása szerint az idei forgalom 8,7 millió körül alakul majd. Nyolcvan százalékkal növekedett a hosszú távú járatok forgalma, ami elsősorban az American Airlines naponta közlekedő New York-i gépének – ez a járat decembertől áprilisig szünetel –, valamint a Qatar Airways immár naponta repülő Budapest–Doha járat beindulásának köszönhető. A diszkont légitársaságok esetében az év eleji erőteljes menetelés után némi csökkenés tapasztalható.

Az előrejelzések szerint a fapadosok utasszáma tovább mérséklődik, ám az ünnepi időszakban javulásra számítanak a légitársaságok. A Malévnek sincs sok oka panaszra, miután dinamikus bővülést produkált, amely elsősorban a külföldről érkező utasoknak tudható be. Tovább erősödött Budapest központi szerepe az átszálló forgalomban, amelyet segít, hogy immár két utasbiztonsági folyosó áll rendelkezésre a tranzitban – mondta Jam Kandu légiforgalmi igazgató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.