Az Erstére is lesújtott a PSZÁF

Tízmillió forintos bírság kirovása mellett a PSZÁF megtiltotta az Erste Banknak, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytasson a végtörlesztési űrlap kitöltetésekor.

A bank ugyanis azt is feltüntette a nyomtatványon, hogy kedvezményes árfolyamon történő egyöszszegű hitel-visszafizetési igény bejelentésére 2011.12. 30-ig csak egyszer van lehetőség. Ezzel szemben a pénzügyi felügyelet szerint az ügyfelet nem lehet ily módon korlátozni, ő tetszése szerinti alkalommal jelezheti végtörlesztési igényét az adott időszakon belül. Erről az eddigi, nagyjából 25 000 igénybejelentőt is tájékoztatnia kell a banknak.

A tízmillió forintos bírság porszemnyi az Erste-csoport első kilenc hónapban felhalmozott 973 millió eurós konszolidált nettó veszteségéhez képest. Egy évvel korábban még 634 milliós profitról adtak számot. Az Erste már korábban jelezte, hogy idei vesztesége eléri a 700-800 millió eurót, főként az euróövezeti adósságválság és a magyarországi devizatörlesztésekhez kapcsolódó veszteségek következtében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.