A Szilícium-völgy felé tartanak a magyarok

Egyre több feltörekvő magyar vállalkozás kap bemutatkozási vagy megmérettetési lehetőséget az amerikai Szilícium-völgyben.

A sort még három éve nyitotta a Prezi.com az internetes prezentáció készítésével. Most pedig a speciális, mobiltelefonra szabott, az útikönyvek és a közösségi szolgáltatások funkcióit keverő és interaktív túraútvonalakat kínáló PocketGuide indulhat háromhetes befektetői körútra, miután a napokban a bécsi StartupWeekelnevezésűrendezvényre meghívott 50 versenyző között dobogós helyen végzett.

A rendezvényen a résztvevők a szakmai befektetők és a szaksajtó előtt mutatták be vállalkozásaikat. A zsűriben a Google és a Facebook euró pai vezetői, valamint a Skype és a Last.fm korábbi befektetői ültek. A PocketGuide-ból jelenleg több mint 20 európai város tölthető le, jövőre 3 kontinens közel 70 úticélja lesz elérhető. A cég közlése szerint programjuk az Apple Store egyik legnépszerűbb terméke lett a nyári hónapokban. A cég tavaly októberben a Finext Startup kockázatitőke- társasággal 1,5 millió euró befektetésről írt alá megállapodást.

A banki és pénzügyi rendszereket fejlesztő magyar IND Group pedig szeptember végén a New Yorkban megrendezett szakmai kiállítás, a Finovate vendégelőadója volt. A világ legrangosabb pénzügyi-technológiai konferenciájára meghívás alapján lehetett bekerülni. Az IND arra helyezte a hangsúlyt, hogy – egy valós élethelyzeten keresztül – bemutassa, miként válhat egy mobil alkalmazás a bankkal folytatott kapcsolatunk elsődleges csatornájává.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.