Olajozott fejlesztések

Közel ötvenéves gyártási kultúrára támaszkodhat Martfűn a Bunge Zrt., ahol az egykori Növényolajipari és Mosószergyártó Vállalat helyén napjainkban Európa egyik legmodernebb termelőüzeme működik.

Mindez azoknak a több lépcsőben végrehajtott fejlesztéseknek köszönhető, amelyeket az előző tulajdonos, a Cereol Holding, majd a jelenlegi, amerikai központú multinacionális vállalkozás, a Bunge Limited hajtott végre. A legutóbbi, 32,7 millió dolláros, egy év alatt megvalósított beruházás eredményeként a martfűi vállalat lett Euró pa egyik legnagyobb komplex gyára: a hatalmas silókban egyszerre 133 ezer tonna napraforgó tárolására nyílik lehetőség, a korszerű töltősorokról naponta ezer tonna különböző kiszerelésű étolaj indul útjára a bel- és külföldi felhasználókhoz.

A hazai napraforgó-felvásárlás, étolajgyártás és -értékesítés fellegvárában készülnek a háziasszonyok által jól ismert termékcsaládok, a népszerű Vénusz és a prémiumkategóriás Floriol étkezési olajok. Ezek a termelés közel felét alkotják, ám sokféle egyéb termék is forgalomba kerül, köztük azok, amelyekkel a Coop üzletláncban találkozhat a vásárló. A kétoldalú kapcsolat mindig is kiegyensúlyozott volt, a Bunge Zrt. az üzletlánc tíz legnagyobb partnere közé tartozik, s az együttműködés a margarinforgalmazás belépésével az utóbbi időben tovább mélyült.

Vannak még kiaknázható tartalékok is, például a saját márkás termékek előállítása és szállítása terén. Dr. Papula László, a Bunge Zrt. vezérigazgatója ezzel kapcsolatban rámutatott: rendkívül fontos, hogy a magyar háztartások kifogástalan minőségű étolajat fogyaszszanak, tudatosodjon bennük a hazai előállítású, megbízható élelmiszerek minden előnye azokkal az ismeretlen nevű, bizonytalan eredetű, emiatt kétes összetételű, olcsó importtermékekkel szemben, amelyek részesedése napjaink ban – jórészt a válság következményeként – 20% körül mozog.

Bunge Zrt.

Éves forgalom: 97 milliárd Ft Export aránya: 60% Foglalkoztatottak száma: 439 fő Egyéb termékkör: étkezési margarin

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.