Ismét a minőségi magyar termékek kerültek fókuszba

2011. szeptember 15–17. között immár hatodik alkalommal indult útjára a Coop Rally, amelynek elsődleges célja a hagyományoknak megfelelően a minőségi magyar termékek népszerűsítése volt.

A Co-op Hungary Zrt. kezdeményezése – a korábbi évekhez hasonlóan – egyúttal remek alkalmat teremtett arra is, hogy az autóversenyen részt vett vállalatok képviselői a verseny során, majd az azt követő kötetlen találkozókon még jobban megismerjék egymást, tovább építsék, mélyítsék üzleti kapcsolataikat.

A VI. Coop Rally útvonala rekordszámú indulóval – 94 gépkocsival és azokban két-két fős csapatokkal – az idén Észak-Magyarország és az alföldi régió nyolc kiemelt termelő és forgalmazó vállalkozását érintette. Egyben ezek voltak az autóverseny állomásai, ahol a versenyzőknek nemcsak ügyességi és elméleti feladatokat kellett megoldaniuk, hanem élményszerű gyárlátogatásokra, termékbemutatókra és kóstolókra is lehetőség nyílt. A rendezvény fővédnökségét ezúttal is dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vállalta. Az idei Coop Rally szakmai védnöke pedig Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára volt.

Az autóverseny Bőcsről, a Borsodi Sörgyár Kft., Kelet-Magyarország legnagyobb sörgyártójának telephelyéről indult, majd az Unió Coop Zrt. felújított, a Coop üzletlánc integrált informatikai rendszerébe már becsatlakozott hernádnémeti ABC-áruháza következett. Innen, a technikai feladatok teljesítése után a résztvevők az energiaitalokat gyártó Hell Energy Kft. zöldmezős beruházás keretében felépített szikszói gyárához érkeztek. A következő állomás az egyetlen magyar tulajdonban lévő dohánygyártó, a Continental Dohányipari Csoport sátoraljaújhelyi üzeme volt. Az első versenynap a magyar tejipar egyik meghatározó cégénél, a FrieslandCampina Hungária Zrt. mátészalkai gyáránál, a Túró Rudi „hazájában” zárult, innen hajtottak a versenyzők a hajdúszoboszlói szállásra.

A második versenynap Martfűn, a Bunge Zrt. növényolajgyáránál vette kezdetét, ahol a hazai gyártás 70%-a kerül le a gyártósorokról. Innen a résztvevők Szentesre, a legnagyobb teljesen magyar tulajdonú baromfiipari vállalkozáshoz, az igazi hungarikumnak számító libamájat gyárt ó Hungerit Zrt. központjához hajtottak, ahol évente 53 ezer tonna baromfit dolgoznak fel. Az utolsó állomás pedig Békésen a Békési Pálinkafőzde volt, ennek területén állították fel a rali díszes befutókapuját. A nagyszabású, baráti légkörű autóverseny díjkiosztó ünnepségére Gyulán került sor.

VI. Coop Rally

A rali mezőnyében országos jelentőségű gyártó, forgalmazó, kereskedő és szolgáltató vállalkozások képviseltették magukat, amelyek összbevétele eléri az 1000 milliárd forintot, s együttesen hetvenezer főt foglalkoztatnak. A rendezvényt megtisztelte részvételével Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára is.

A kétnapos túra minden állomá sán a hagyományoknak megfelelően sajtótájékoztatókra is sor került, amelyeken a meglátogatott vállalkozások vezetőin kívül részt vettek országgyűlési képviselők, a megyei önkormányzatok és kormányhivatalok vezetői, valamint az egyes települések polgármesterei is. A rendezvényt nagy médiaérdeklődés kísérte mind az országos, mind a helyi sajtó részéről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.