Létrejött a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.

Százmillió forintos jegyzett tőkével a cégbíróság nyílvántartásba vette a Nemzeti Eszközkezelő (NE) Zrt.-t –derül ki a cégbírósági adatbázisból.

Az intézmény létrehozásáról immár jó ideje beszélnek, de a létesítő okirat ennek ellenére csak augusztus végére készült el. A cég tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a társaság tevékenységi köreként a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését, saját tulajdonú ingatlan adásvételét, és az ingatlankezelést jelöltette meg.

Az ügyvezetés típusaként egyszemélyes igazgatóságothatároztakmeg. A cégbírósági bejegyzés szerint a NE élére Csillag Tamás István került, aki a Diákhitel Központot is irányította. A részvénytársaság könyvvizsgálója a Pricewaterhouse Coopers lett.

A Nemzeti Eszközkezelővel a kormány a bajba jutott lakáshitel-tulajdonosokat kívánja segíteni. A tervek szerint az állam 2014 végéig 5 ezer lakást vásárol meg, a földrajzi elhelyezkedéstől függően az adásvételi szerződéskor érvényes forgalmi érték 35-55 százalékán. Az ígymegszerzett lakásban a lakók bérlőként maradhatnak majd. A bérleti díjat – a szociá lis helyzetet is figyelembe véve – rendeleti úton kívánja szabályozni a jövőben a kormány.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.