OMÉK hetvenötödször

Szeptember 28. és október 2. között várja a látogatókat Budapesten a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban Magyarország legnagyobb, legrégebbi és legismertebb agrárgazdasági rendezvénye. A 75. OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás). Az esemény szervezője az Agrármarketing Centrum (AMC).

A 2011-es OMÉK agrárdiplomá ciai szempontból is nagy jelentőségű: a magyar agrárium adottságai nak köszönhetően ugyanis különleges színfoltnak számít az Európai Unióban, a rendezvény díszvendége pedig a soros elnökséget betöltő Lengyelország lesz, így az évfordulós rendezvényen vezető európai agrárpolitikusok jelenlétére is számítani lehet.

A magyar gazdaság és élelmiszeripar eredményeit bemutató seregszemle célja kettős: egyrészt az elmúlt hat év eredményeinek bemutatása, másrészt a továbblépés tekintetében irány- és feladatkijelölés az elkövetkező időszakra. A szakmai jelleg megtartása mellett a szervező AMC kiemelt célja azonban, hogy a rendezvény ne csak a szűk szakmai körnek szóljon, hanem a fogyasztók, a nagyközönség számára is vonzóvá váljon. Ennek érdekében az idei OMÉK fókuszában a feldolgozott magyar élelmiszerek állnak.

Szeretnék tudatosítani a látogatókban, hogy a bemutatott hazai alapanyagok és feldolgozott termékek biztos forrásból és ellenőrzött folyamatokon keresztül jutnak el a termelőtől a fogyasztóig, garantálva a biztonságot és a kiemelkedő minőséget. Igyekeznek részletesen bemutatni a „farmtól az asztalig” élelmiszerlánc egyes elemeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.