El a kezekkel, mert rajzolok!

Fiatal tervezők, grafikusok és dizájnerek gyakori és jogos fejfájása, hogy friss ötletüket hogyan osszák meg anélkül, hogy szemfüles nagypályások lenyúlják. Ugyan ki fog ölre és perre menni egy mutatós logó, layout vagy formai megoldás miatt mondjuk egy nagy ügynökséggel vagy multinacionális vállalattal szemben?

Az ötletlopás megelőzésével és orvoslásával több szervezet is foglalkozik – jellemzően nem a nagy jogvédő hivatalok, ők csak a bejegyzés gondját veszik magukra.

Ki gondolta, hogy létezik például a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (BPHH, avagy Office for Harmonization of the Internal Market, alias OHIM), valamint a Hamisítással és Kalózkodással foglalkozó Európai Megfigyelőközpont, akik „Hands off my design” címmel hirdettek pályázatot a formatervezés és vizuális kommunikáció területén tevékenykedő irodák, stúdiók, ügynökségek, szabadúszók, illetve hallgatók részére.

Professzionális és diák kategóriában várnak pályaműveket (video + poszter) a hamisítás veszélyeit és következményeit bemutató marketinganyag készítésére. Kategóriánként három díjat osztanak ki, a legjobb anyag 8 ezer euró pénzjutalomban részesül.

Regisztráció határideje:

2011. október 15.

A pályaművek beküldési határideje:

2011. november 1.

INFO: handsoffmydesign.com

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.