Elegük van a fővárosi taxisoknak

Több száz taxis gyűlt össze tegnap Budapesten, az 56-osok terén, hogy tiltakozzanak a fővárosi fuvarozókra vonatkozó rendelettervezet ellen.

Délután két órára a tér gyakorlatilag megtelt az akcióhoz csatlakozó autók kal. A rendezvény kezdetén a demonstrációt szervező Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének (TGFSZ) elnöke, Farkas Zsolt és alelnöke, Fábrás Tibor beszédeikben a fővárosi taxizásra vonatkozóan hatóságilag rögzített árat és létszámszabályozást követeltek.

Mint mondták, a rendezvényre a főváros képviseletében Komáromi Endrét, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Közhasznú Nonprofit K . ügyvezetőjét is meghívták, ő azonban azt mondta: nincs felhatalmazása arra, hogy részt vegyen a demonstráción. A megmozdulást szervező TGFSZ honlapja szerint alapvetően négy követelésük van.

Szeretnék a hatóságilag rögzített ár, a fix tarifa bevezetését, valamint a taxislétszám és a taxiállomások helyzetének rendezését. Követelik továbbá a taxiállomások rendeltetésszerű használatának biztosítását. Emellett el akarják érni, hogy biztosítsák a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy a tervezett szigorításoknak eleget tehessenek a taxisok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.