Ismét az elitben a Mol

Az elmúlt év után ismét, s továbbra is egyedüli vállalatként a keletközép-európai régióból, a Mol-csoport bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexet (Dow Jones Sustaina bility World Index) alkotó vállalatok közé.

A felmérés során a világ Dow Jones index szerinti legnagyobb 2500 vállalatát vizsgálják, majd közülük választják ki azt a 10 százalékot, amelyek fenntarthatósági szempontból a legjobbnak tekinthetők. Az idei felülvizsgálat során az olaj- és gázipari szektor 118 vállalatát értékelték, ezek közül került be a 12-es elitbe a Mol. Az értékelést a világ legjelentősebb vállalati fenntarthatósági elemzésre szakosodott cége, a svájci SAM (Sustainable AssetManagement) végezte el – áll a közleményben.

A vállalat úgy véli, az elismerés, hogy a fenntarthatósági eredmények alapján a Mol az olaj- és gázipari szektor legjobbjai közé került, annak köszönhető, hogy a cég stratégiai szinten foglalkozik működése hosszú távú gazdasági fenntarthatóságával, így többi között a tisztább üzemanyagok, a transzparencia vagy a munkahelyi egészség és biztonság kérdésével.

A vállalathoz köthető hír, hogy Világi Oszkár, a Mol Nyrt. igazgatóságának tagja, a Slovnaft a.s. vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke hétfőn 3 darab, a Magnolia Finance Ltd. által kibocsátott, 100 ezer euró névértékű, lejárat nélküli, Mol-részvényre átváltható értékpapírt vásárolt 66 százalékos árfolyamon – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az OTP Bank Nyrt. közreműködésével a tőzsdén kívüli piacon történt ügyletet követően Világi Oszkár tulajdonában 5 darab Magnoliapapír van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.