Irodaszer-forgalmazók kartellgyanúban

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közel egy tucat papír- és irodaszergyártó és -forgalmazó, illetve a velük kapcsolatban álló cég ellen indított kartellvizsgálatot.

A GVH közleménye szerint a Budapiért Zrt. és az Apis Irodaszer Kft., illetve a kiemelt partnereik egymás között egyeztették áraikat, piaci részesedésüket, illetve marketingstratégiájukat. Az érintett cégekről az is feltehető, hogy emellett 2008-tól napjainkig felosztották egymás között a közbeszerzéseket is. A GVH az előzetes adatok alapján bejelentés nélküli helyszíni szemlét tartott a cégeknél. Ilyenkor jellemzően adathordozókat, illetve egyéb, az eljárásban tárgyi bizonyítékként felhasználható eszközöket is lefoglaltak.

A Budapiért és az Apis mellett a GVH az I-com Iroda – Kommunikáció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Barát Papír Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Papírbázis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az ITV Albatech Irodagép-technikai Kft., a Papirosz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Papír-Pont Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Regal Nyomdaipari és Kereskedelmi Kft. és a Medi-Print Nyomdatechnikai és Egészségügyi Szolgáltató Kft. ellen indított eljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.