Kóka János visszatért

Az Oszkó Péter vezette társaság, a Portfolion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 400 millió forint tőkét fektet be a mobilfizetési technológiák fejlesztésében piacvezető Cellum cégcsoporthoz tartozó Cellum Global Zrt.-be.

A forrást a Portfolion az Euró pai Unió Jeremie kockázatitőke-programja keretében biztosítja. Ezzel az egész régió legnagyobb szabású tranzakciója valósul meg a mobilfizetés-üzletágban. A Cellum által fejlesztett technológia eladható külföldön, ami megtérülő, stratégiai befektetést jelent az OTP-csoporthoz tartozó Portfolionnak.

A tőkebefektetés elsődleges célja a Cellum nemzetközi terjeszkedésének elősegítése. A Cellum-csoport többségi tulajdonosi köre a hatékony nemzetközi piac ra lépés érdekében megalapította a Cellum Global Zrt.-t. A társaság elnök-vezérigazgatójának az erről szóló közlemény szerint felkérték „Kóka János informatikai vállalkozót”, korábbi gazdasági minisztert, akinek első számú feladata a nemzetközi akvizíciók irányítása lesz. Kóka megjegyezte: a Cellum az elmúlt évben kezdte meg nemzetközi terjeszkedé-

Gazdaság
2011.09.10 00:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér