A Mol a második a régiós toplistán

Elkészítette a közép-európai cégek ötszázas toplistáját a Deloitte tanácsadó cég. AMol 15 530 millió eurós tavalyi nettó árbevételével tartja második helyét, de a lista elején – a 12. helyen – szerepel az Audi Hungaria is.

A Deloitte évente elkészített régiós 500-as listájának élén a lengyel PKN Orlen olajipari cég áll. Listát is a lengyel cégek uralják: a vállalatok több mint egyharmadát Lengyelország adja, 173 vállalattal, Csehországot 80, Magyarországot 68 cég képviseli. Az összesítésben harmadik – 8698 millió eurós tavalyi árbevétellel – a cseh Skoda, a negyedik helyen pedig az ukrán Naftogas áll.

A Deloitte hangsúlyozza: 2010-ben az egy évvel korábbi 16 százalék után a listán szereplő cégeknek már csaknem 80 százaléka növekvő bevételt könyvelhetett el. A válságból kilábaló országok – Lengyelország, Csehország és Szlovákia – és a válságot lassabban leküzdő országok, Románia, Magyarország és Horvátország, idén ugyanazokkal a gondokkal szembesülnek: a fogyasztás fokozatos visszaesésével, szigorú költségmegszorítással, valamint az exportlehetőségek fenyegetettségével a nyugati gazdaságok lassulása miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.