Hétezren az Audinál

Üzemmérnöknő a hétezredik győri audis dolgozó. Az év első nyolc hónapjában kilencszáznál több munkatársat vettek fel a győri Audihoz, mely ezzel a legnagyobb külföldi foglalkoztató lett megelőzve a magyarországi Bosch-csoportot. A hétezredik Audi-munkatárs, a 35 éves Szendi Nikoletta üzemmérnök már szerdán az anyacég központjába, Ingolstadtba utazik, később pedig az új járműgyár leendő karosszériaüzemében, a szériatervezésen dolgozik majd.

Az új dolgozók döntő többsége a már működő motor-, illetve járműüzemben, valamint az épülő autógyárban kap majd munkát. 2011 januárja óta az Audi Hungariához felvett 900 új munkatársból a 200 felsőfokú végzettségű az új járműgyárban dolgozik majd, többségük a karosszériagyár, a lakkozóüzem, a járműszerelde, valamint a minőségbiztosítás területén.

Az új járműgyár termelési területeire idén nyártól 80 fizikai munkatársat vettek fel, ők a cég győri oktatóközpontjában vagy a németországi Audi-gyárakban, Ingolstadtban és Neckarsulmban készülnek fel a munkára.

A termelési területeken dolgozó munkatársak elsősorban Győrből és 70 kilométeres körzetéből érkeznek. Célcsoporttól és képzettségi szinttől függően a munkaerő-toborzást a régión kívülre is kiterjesztik.

A 900 millió eurós beruházással felépülő új gyárban 2013-tól évi 125 ezer autó készül, a bővítésnek köszönhetően az Audi Hungaria 2100 új munkatársat vesz fel. Az alábbi területeken jártas szakembereket keres a német központú vállalat: lakkozó, felületkezelés, elektronika, mechatronika, járműtechnika, fémtechnika, szerszámtechnika, valamint a minőségbiztosítás és logisztika.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.