Sanader tagad

Minden ellene felhozott vádat visszautasított a volt horvát kormányfő. Az előzetes letartóztatásban lévő Ivo Sanadert kedd délután egy órakor a zágrábi Remetinec börtönben kérdezték ki a horvát ügyészség munkatársai. Ügyvédei (Cedo Prodanovic és Goran Suic) később arról tájékoztatták a sajtót, hogy Sanader összesze-

Mint arról beszámoltunk: egyebek mellett azzal vádolják, tízmillió eurót fogadott el azért, hogy a magyar Mol átvehesse a horvát INA-ban az irányítást.

Sanader állítólag ezzel kapcsolatban azt hangoztatta, hogy az általa vezetett akkori kormány minden tagja, beleértve a koalíciós partnereket és még a köztársasági elnök is tudott a privatizációs szerződés részleteiről. Szerinte jogos volt a magyarok igénye, hogy irányíthassák a társaságot, elvégre több részvényük volt, mint a horvát államnak. Úgy érvelt, hogy már csak ezért sem lett volna értelme a kenőpénznek.

A horvát lapok eközben megszellőztették azt is, hogy vélhetően brüszszeli intés miatt a horvát kormány elállhat egy olyan törvény meghozásától, amely megakadályozná a magyar nemzeti olajtársaságot további INA-részvények megszerzésében. A Molnak jelenleg 47,26 százalékos részesedése van az INA-ban, kevés hiányzik tehát ahhoz, hogy többségbe kerüljön. Az INA-részvényekkel szeptembertől lehet ismét kereskedni a zágrábi tőzsdén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.