Újratárgyalják az autópálya-projekteket

A Nemzeti Fejlesztési Miniszté rium (NFM) közbeszerzési pályázaton kiválasztotta a jogi tanácsadót a köz-és magánszféra (public-private partnership – PPP) részvételével épült autópálya-projektek tervezett felülvizsgálatához, a szerződések újratárgyalásához.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a Dr. Abay & Dr. Török ügyvédi iroda 17 millió forintért végzi el a PPP-konstrukciók keretében megvalósított M6-os autópálya Érdi-tető–Dunaújváros, az M6-os autópálya Dunaújváros–Szekszárd, az M6/M60-as gyorsforgalmi út Szekszárd–Bóly–Pécs szakaszai és az M5-ös autópálya szerződéseinek a felülvizsgálatában a jogi tanácsadást és képviseletet.

Orbán Viktor kormányfő tavaly októberben jelentette be, hogy felül kívánják vizsgálni a megkötött PPP-szerződéseket. A PPP-projekt lényege, hogy az állami és a magánszféra összefogásával a beruházást a magánbefektető építi fel és működteti, üzemelteti a szerződésben vállalt futamidőig, ez rendszerint 20-30 év. Az állam ezen idő alatt fizet a használatért, majd a futamidő lejártával a létesítmény átkerül az állam tulajdonába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.