Kicsivel több foglalkoztatott

Az első fél évben a legalább ötfős vállalkozásoknál 39 ezer fővel többen dolgoztak, mint egy évvel korábban – közölte a KSH.

Velük, illetve a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél dolgozókkal együtt az alkalmazásban állók létszáma 2011. január–júniusban átlagosan 2,678 millió volt. Az öt vagy ennél több főt foglalkoztató vállalkozásoknál a január és június közötti időszakban 1,843 millióan dolgoztak, 39 ezer fővel (2,2 százalékkal) többen az egy évvel korábbihoz képest.

A költségvetési szférában dolgozók 732 ezer fős létszáma 36 ezer fővel (4,7 százalékkal) lett kevesebb, ami az átalakuló közfoglalkoztatási rendszer hatásának tulajdonítható. A közfoglalkoztatás keretében munkát végzők évkezdeti, 13 ezer fős létszáma júniusra 78 ezerre nőtt.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 211,4 ezer forint volt, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 216,5 ezer, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 201,3 ezer forint. Nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 3,6 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.