Sorjáztak a bejelentések

A tapasztalatok alapján az egyik legviharosabb nyári hónap, a július, idén sem volt csendes, hiszen 52 300 időjárás okozta kárt jelentett be a lakosság a biztosítótársaságokhoz.

A legtöbb káresemény a viharok, illetve a villámcsapások miatt következett be – tette közzé a legfrissebb összesített adatokat a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). A szervezet szerint a becsült kárértékmegközelíti a 4,6milliárd forintot. Kimagas lóan sok bejelentés történt a vihar által a tetőszerkezetekben, vakolatban esett károkról, de számos esetben fakidőlés nehezítette a biztosítással rendelkezők életét. Az összes regisztrált eset több mint feléért – 52,6 százalékáért – a viharok a felelősek, ezek kárértéke több mint kétmilliárd forintra tehető.

Igen sok bajt okoztak az elmúlt hónapban a villámcsapások is, az összes kár közel 28 százalékát, több mint 14,8 ezer esetet ezekkel kapcsolatosan jelentett be a lakosság. Ezek jellemzőenműszaki berendezéseket tettek tönkre, amelyek kapcsán a hónapban a keletkezett kárösszeg 800 millió forintra becsülhető. Ami az időjárás okozta káresemények területi megoszlását illeti, jól látszik, hogy a viharok leginkább Pest és Hajdú-Bihar megyében pusztítottak. Az időbeli megoszlás is meglehetősen koncentráltnak mondható, három nap alatt, a július 18–21-e közötti időszakban az országon végigsöprő viharok következtében több mint 12 ezer bejelentés érkezett a cégekhez és ezek kárértéke megközelíti az 1,4 milliárd forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.