Vissza a feladónak

A Magyar Posta tapasztalatai szerint címzési hiba miatt számos esetben nem tudják kézbesíteni a reálhozamokat. Ilyenkor visszaküldik a pénzt az utaló magánkasszának. Az elmúlt tíz munkanap postai feldolgozási és kézbesítési tapasztalatai alapján elmondható, több esetben előfordult, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek reálhozam jogcímű kifizetési utalványok.

A leginkább előforduló hiba a nem létező utca és házszám megadása vagy az irányítószám és településnév pontatlansága, de a címzett nevében történt elírások is gyakoriak a kifizetési utalványokon. A postahelyek az ilyen esetekben kizárólag a hatályos üzletszabályzat szerint járhatnak el. Amennyiben a postahelyek az utalványon feltüntetett jogosult átvevőt nem tudták értesíteni, illetve azonosítani, a jelenlegi szabályok szerint az utalványt kézbesíthetetlennek minősítik. Ezen utalványokat még szeptember 16. előtt visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztár részére – derül ki a társaság közleményéből.

Az említett esetekben az összegek kiutalására a nyugdíjpénztárral való egyeztetést követően kerülhet csak sor. Annak érdekében, hogy a kifizetések az ügyfelek megelégedésére történjenek, a Magyar Posta javasolta a pénztáraknak, hogy a helyes címadatok megléte esetén fontolják meg a visszaérkezett összegek újbóli kiküldését. (Nol.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.