A vezér úgy megy, hogy marad

– A mobilszolgáltatóknak kemény évekre kell felkészülniük, Magyarországon pedig a piac szűkülése és az adózási viszonyok teszik még nehezebbé a helyzetet. A bevételek a végződtetési és a roamingdíjak kikopása miatt csökkenni fognak, még akkor is, ha a piac növekedésnek indul – vázolta a középtávú jövőt és a mobiltávközlési iparág előtt álló nehézségeket Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója, aki tegnap a dolgozóknak bejelentette: a jövőben az operatív irányítást másra hagyja, de az elnöki posztot megtartva, a jövőben a stratégiáért, a kormányzati és médiakapcsolatokért felel majd, vagyis „a cég arca lesz” Magyarországon.

Beck György az első őszi hónapban még közösen dolgozik utódjával, a német Vodafone-tól érkező olasz Diego Massiddával, októbertől pedig a társaság elnökeként folytatja.

– 2007-ben, a cég piaci részesedése csökkenőben volt, a harmadik generációs hálózat építésének közepén kihívásokkal kellett szembenéznünk, s a vállalat struktúrája is más szemlélet szerint működött – mondta Beck, aki 2009 óta tölti be a vállalat elnöki tisztét is. Vezetése alatt az anyacég hazánkba telepítette a globális pénzügyi szolgáltató központját, lecserélték a hálózatot szállító partnerüket (a Kínai Huawei ma hazánk jelentős befektetője is ezáltal) és a mobilinternet-piaci részesedésben megelőzték a Telenort. A Vodafone Magyarország több mint kétezer embernek ad munkát.

Beck György
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.