Apple: a menetelés csak most kezdődik

Nagyot durrantott az Apple a második negyedévben, pedig ebben az időszakban friss termékbejelentése nem is volt a kaliforniai Cupertinóban székelő vállalatnak. Az új iPad táblagép bemutatója még március 2-án volt, az értékesítés megkezdése viszont gyakorlatilag áprilisra esett.

A negyedév profitja döbbenetes: az egy évvel korábbi 3,25 milliárd dollár után 7,3 milliárd dolláros lett a nettó eredmény, míg az egy részvényre jutó nyereség 7,79 dollárra jön ki, miközben az elemzői várakozások átlaga 5,8 dollár volt. A júniussal zárult negyedévben a bevétel 28,57 milliárd dollár volt, ami 82 százalékos növekedés. Ezek ismeretében nem is csoda, hogy a gyorsjelentés közzétételét követően az Apple részvényeinek árfolyama 4,6 százalékkal nőtt a New York-i tőzsdén. A vizsgált három hónapban 20,34 millió iPhone okostelefont adtak el a – az elemzői várakozás 17 millió volt –, valamint 9,25 millió iPadet – ebből csak nyolcmillióra számítottak az elemzők.Az iMac számítógépcsalád tagjaiból 3,95 millió fogyott.

A gyorsjelentésben a menedzsment szokásához híven konzervatív várakozásokat fogalmazott meg a harmadik negyedévre: 25 milliárd dolláros bevételt és 5,5 dolláros egy részvényre jutó nyereséget várnak, miközben az elemzői konszenzus 27,7 milliárd dollárról, illetve 6,42 dollárról szól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.