A repteret is vinnék a kínaiak

A Hainan Airlines mellett más kínai légitársaságokat és reptéri terminálokat is működtető HNA Group komolyan gondolkodik azon, hogy beszáll a Malévba – írták bennfentes információkra hivatkozva kínai lapok.

A kínai óriáscég a német Hochtief Airportért is versenybe száll, amelyért 1,14 és 1,28 milliárd dollár közötti árat fizetne – nyilatkozta Cseng Fen, a HNA igazgatóságának elnöke. A Hochtief Airport résztulajdonos az athéni, düsseldorfi, hamburgi és tiranai légikikötőben, Ferihegyben pedig százszázalékos lesz a részesedése.

Ha igazak a meg nem erősített értesülések, s a kínaiak reptérüzlete is összejön, akkor egy kézbe kerülhet a repülőtér és a nemzeti légitársaság, ráadásul hatástalanítanák azt az aknát, amit a Malév állami támogatásait firtató EU-s vizsgálat jelent.

Mindehhez azonban még a magyar kormánynak meg kell állapodnia az orosz féllel a Malévből való kiszállásról. A hír értékét gyengíti az a tény is, hogy a HNA a múlt héten bejelentette: 1,2 milliárd dollár értékben részvénykibocsátásba fog, fi nanszírozandó az esedékessé vált bankhitelei visszafizetését. Érdekes azonban, hogy a részvénykibocsátás és a Cseng Fen által említett reptérüzlet értéke csaknem megegyezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.