A BKV felkerült a térképre

Budapesten is elindítja tömegközlekedési útvonaltervezőjét, így a BKV-ra is tud útvonalat tervezni a Google térkép szolgáltatása, a gyalogos és az autós szolgáltatás mellett.

Az amerikai informatikai óriás eddig a világ több, mint 400 városában vezette be a tömegközlekedési útvonaltervezést, a sorhoz most Budapest is csatlakozott. Mindez úgy jöhetett létre, hogy a Budapesti Közlekedési Központ megosztotta a céggel járatainak menetrendjét, az adatokat pedig a világcég beépítette az útvonaltervező szoftverébe.

A megállók megjelenítésével, valamint azáltal, hogy az autós forgalomról valós idejű adatokat jelenítenek meg, a felhasználók az adott pillanatban egzakt adatok alapján tudják megítélni, hogy mennyi időt vesz igénybe a városon belüli utazás. – Reken a csak autóval közlekedők aránya – mondta Heal Edina, a Google Magyarország vezetője. A szolgáltatás az okostelefonokról is elérhető, méghozzá a turisták saját nyelvén. – A célunk, hogy az utas a lehető legegyszerűbben hozzáférhessen a számára szükséges közlekedési információkhoz. Már folynak a tárgyalások, hogy a jövőben a Futár-projekt keretében megvalósuló műholdas helymeghatározási rendszerből kinyert valós idejű adatok is megjelenjenek a térképen – mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Ha ez utóbbi megvalósul, akkor a járművek valós helyzete alapján is képes lesz navigálni a szolgáltatást. (V. G. G.)

400

AZ AMERIKAI informatikai óriás eddig a világ több, mint 400 városában vezette be a tömegközlekedési útvonaltervezést, a sorhoz most Budapest is csatlakozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.