Dióhéjban

600 rajz Energiaországban

Ötletkaland Energiaországban címmel gyerekrajz-kiállítás nyílt a Millenáris parkban. Az E.ON EnergiaKaland nevű oktatási program részeként a Gyerek ARC szervezésében két korcsoportban meghirdetett pályázatra 600 pályamű érkezett az ország minden tájáról, melyből 72 db óriásmolinóra nyomtatva látható nyár végéig a Millenárison. A tavalyi év nagy sikerű Az energiatakarékosság ábrázolása rajzpályázat, valamint a Hová tűnt az energia? videós nyomozójáték után az E.ON a Gyerek ARC-cal  közösen idén két korcsoportban hívta kalandra pályázóit az energia birodalmába. A 6–9 éves korosztály a Biox és a titkos találmány című mesét illusztrálta. A 10 és 14 év közötti gyerekek a Legyél Te is feltaláló! felhívásra olyan találmány – legyen akár szerkezet vagy eljárás – illusztrációját küldték el, amely úgy segíti az ember hétköznapi életét, hogy közben a környezetet is kíméli. A zsűri szempontjai között nem szerepelt a megvalósíthatóság; a szabad gondolatok, ötletes felvetések ellenben sokat nyomtak a latban. Ugyanez a korosztály az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete felhívására a jövő járgányainak fantáziatervével is pályázhatott. A legjobb tervek Ötletes Ökomobilok 2050 gyűjtőnévvel szerepelnek a bemutatón.

Fesztivál Veszprémben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és az E.ON támogatásának köszönhetően idén is megrendezésre kerül a nagy sikerű kulturális fesztivál a „királynék városában”. A július 27-től 30-ig tartó eseményre ezúttal Afrikából, Brazíliából, Londonból és Stockholmból érkeznek a világhírű fellépők. Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: „Az E.ON felelős hazai vállalatként fontosnak tartja a kulturális hagyományok megőrzését és kulturális rendezvények létrejöttének segítését. Támogatásaink között kiemelt helyet foglal el a gáz- és áramszolgáltatási területünkön lévő, évek óta rendkívül sikeres és magas színvonalú veszprémi fesztivál, melyet 2004 óta támogatunk. Idén főtámogatóként 15 millió forinttal járulunk hozzá a VeszprémFest sikeréhez.”

Koncert a Nemadomfel Ház javára

Idén ismét megrendezésre került a nagy sikerű, Dj Dominique és barátai nevével fémjelzett jótékonysági rendezvény, amelyen egy ajándék felajánlásával bárki ingyenesen részt vehetett. 2011. június 10-én a Petőfi Csarnokban került sor a jótékonysági rendezvényre.

Az összegyűlt ajándékokat a Nem Adom Fel Alapítvány Nemadomfel Háza (Szendrőlád) lakói kapták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.