A Sony után a Nintendo a célkeresztben

A Sony után a Nintendót is hackertámadás érte, ám az első felmérések szerint a játékgyártó amerikai internetes szolgáltató egységétől a behatolóknak nem sikerült érzékeny adatokhoz jutniuk.

Emlékezetes, hogy áprilisban a Sony PlayStation Networknél „jártak” adattolvajok és mintegy százmillió regisztrált felhasználó kódjait szerezték meg. Igaz, a felhasználókat közvetlen anyagi veszteség nem érte, az erkölcsi kár, az internetes játéküzletbe vetett bizalom megrendülése azonban komoly bevételkieséssel fenyegeti a Sonyt. A cég a felhasználók haragját elsősorban azzal váltotta ki, hogy csak egy héttel később ismerte el a támadás tényét.

A múlt héten ismét támadás érte a céget, melyet ezúttal már a LulzSec nevű hackercsoport hozott nyilvánosságra. A Nintendo elleni támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget. A japán játékgyártót egyébként a legrosszabbkor vették tűz alá a hackerek, ugyanis hétfőtől lehet megvásárolni és letölteni a háromdimenziós játékokat az új Nintendo 3DS játékkonzolra – melynek nagy előnye, hogy szemüveg nélkül is használható –, köztük sok klasszikus program 3D változatát. A Sony elleni támadásban aktív szerepet játszó LulzSec nevű hackercsoport a Twitteren cáfolta, hogy célba vették volna a Nintendót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.