Mapei-kereskedők hálózata

Harmincnyolc építőipari cég csatlakozott a Mapei Kft. által életre hívott Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózatához annak érdekében, hogy közös erővel és összefogással növeljék forgalmukat és erősítsék piaci jelenlétüket.

„A régi módszerek és stratégiák ideje lejárt – aki kimarad, az lemarad” – ezzel a gondolattal indította útjára a hálózatot a vezető építőanyag-gyártó és forgalmazó cég. Ez a piaci szegmens különösen nehéz évet zárt, és az idei sem fog szűkölködni kihívásokban. Az egy évtizede még profitszerzésre és növekedésre alkalmas üzleti stratégia már nem elegendő a talpon maradáshoz – akik nem tudnak alkalmazkodni a megváltozott piaci feltételekhez, azok kénytelenek lesznek kivonulni a piacról, vagy komoly veszteségekkel számolhatnak. A Mapei Kft. kezdeményezése egyedülálló az építőiparban. Koncepciójuk lényege, hogy szorosabbra fűzzék a kapcsolatot a szerződéssel rendelkező kereskedőikkel a sikeresebb működés és hatékonyabb piaci jelenlét érdekében. A országos lefedettséget biztosító hálózat tagjai a rendszer segítségével megoszthatják egymással a tapasztalataikat, napra készen tájékozódhatnak a piaci tendenciákról és alakíthatják ki közös stratégiájukat. Céljuk egyértelműen a forgalom növelése, a sikeresebb és eredményesebb piaci működés.

A közös arculat és egységes marketingkampányok növelik a vásárlói bizalmat és az értékesítői hatékonyságot, csökkentik a ráfordításokat. Az érzékeny gazdasági helyzetben komoly előnyt jelenthet a hálózati partnerek számára a menedzsment és szervezetfejlesztési témakörben, illetve a kintlévőség kezelésében nyújtott szakmai segítség. A kezdeményezők a közvetlen üzleti előnyökön túl arra is számítanak, hogy az egész építőipari piac fellendülését is generálhatja az előremutató és példaértékű összefogás.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.