Intelligens lakberendezés

Minden évben nagy érdeklődés övezi a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) standját, ahol egyedi koncepció szerint alakítanak ki egy teljesen berendezett mintalakást. Az idén öt lakberendező kapta a feladatot, hogy egy képzeletbeli informatikusprogramozó műteremlakását megálmodják. A szakembereket a LOSZ tagjai közül választotta ki pályázat alapján.

Ács Erzsébet projektvezető, a szövetség elnöke szerint kiemelkedő teljesítmény volt az idei standot nemcsak megtervezni, hanem összehozni is: a beépített és kiállított anyagokat és termékeket a szokásosnál is nehezebben szerezték be a nehéz helyzetben lévő hazai gyártóktól és forgalmazóktól. Mégis sikerült magas nívón megvalósítani az elképzelést. A Construma 2011 kiemelt tematikájához igazodva az intelligens épületvezérlés elemei köré tervezték a mintalakás műszaki tartalmát, és a divatos loft műteremlakás lett a kiindulási alap. Az intelligens, akár okostelefonnal is irányítható rendszert a Legrand biztosította.

Az összhatás és a részletek alapján egyértelműen váro sias, magasan technicizált és fiatalos, a kifinomult high-tech és a nyers indusztriális határán egyensúlyozó dekor érdekes megoldásokat vonultat fel. Kívülről graffitivel fújt fal fogadja a látogatót, jelezve: képzeletben egy volt gyárnegyedből átalakított, izgalmas helyen jár. A 112 négyzetmétert amennyire lehet, egyetlen térnek kezelték, azonos légtérben osztoznak a különböző lakófunk ciók. Igyekeztek jól megválasztott anyagokkal megformálni az ipari jelleg és a csúcstechnológia erős kontrasztját – a Stegu téglahatású borítása, a dekorbeton, a tucatnyi felhordott rétegből kialakított élethű betonfalimitáció mellett megjelennek a 3D hatású falburkoló panelek, és az egyedi mintával nyomott ezüstös viniltapéta. A fürdő luxusminőségű csempéi vel egy udvari illemhelyet idéző WC-fülke különleges deszkázata felesel.

A látványos virtuális lakásban az innovatív technológiák mellett az érdeklődőknek bemutatják az ARCH-Line lakberendező programot, és az évek óta megszokott ingyenes lakberendezési tanácsadás is igénybe vehető a LOSZ szakembereinek közreműködésével.

További információk: www.lakberendezok.hu

A Lo  Online dolgozójának látványterve
A Lo Online dolgozójának látványterve
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.