Röviden

Két és fél milliárd csurranhat a Malévnak

Az állam 2,5 milliárd forintot juttathat a Malévnak a ma esedékes közgyűlésen –tudta meg lapunk. Hogy valójában tőkeemelést hajt-e végre az MNV, azt forrásaink nem kívánták megelőlegezni. A közgyűlés napirendjén szerepel a tőkeemelés, de az is lehet, hogy ebben nem döntenek, ám valamilyen más módon, pél dául tulajdonosi kölcsön formájában juttatnak forrást a társaságnak. A cég így megfelelő forrást kap az EU-elnökség végéig a működéséhez. (V. G. G.)

 

Az EMFESZ fellebbez a sokadik ítélet ellen is

Az EMFESZ fellebbez a Fővárosi Bíróság döntése ellen, miszerint Góczi István ügyvezető értelmezhető felhatalmazás híján két éve jogtalanul adta el az addigi tulajdonos Mabofi nevében az (ismeretlen hátterű) RosGas AG-nak – jelentette be tegnap az ügyvezető. Szerinte az – akkor ötéves – felhatalmazás érvényes. Az ügy kapcsán számtalan párhuzamos perben nagyszámú, egymásnak ellentmondani látszó ítéletek születtek már, amelyek ugyanakkor tényleges változást nem eredményeztek. Két hete egy elvileg másik perben a Legfelsőbb Bíróság jogszerűnek mondta ki az adásvételt. (M. I.)

Mellár Tamás szakít a Századvéggel

Mától nem Mellár Tamás a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója – tudta meg a Népszabadság. Információink szerint a szakember szerződése lejárt, s meghosszabbítását sem ő, sem a kormánypártinak tartott kutatóintézet nem kezdeményezte. Tegnap nem értük el a szakembert. Utóbbi nyilatkozatai arra utalnak, hogy több kormányzati intézkedéssel nem ért egyet. Legutóbb az fn.hu-nak elsietett döntésnek nevezte, hogy a kormány nem írta alá az uniós versenyképességi megállapodást. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.