Röviden

Az AES bezárja két hazai erőművét

Az egyik legnagyobb magyarországi erőművet, a tiszaújvárosi Tisza II-t üzemeltető amerikai AES a növekvő tüzelőanyag- és csökkenő áramárakra hivatkozva felfüggeszti két kisebb egysége, a széntüzelésű tiszapalkonyai, illetve a biomassza-alapú borsodi erőművének működését. A lehetséges vevőjelöltekkel még tárgyalna. A lépés több száz dolgozót érint. (M. I.)

KSH: mégsem nőtt a munkanélküliség?

A KSH tegnap délután – tévedésre hivatkozva – visszavonta a reggel közzétett jelentését, amely szerint a a nyilvántartott munkanélküliek száma 489 ezer főre nőtt a 15–74 éves korosztályban, ami 2,2 százalékos emelkedés egy év alatt, a munkanélküliségi ráta pedig tavaly december és idén február között elérte a 11,5 százalékot. A Népszava értesülései szerint nem a statisztikai hivatal informatikai rendszerével volt gond, hanem az egyik betáplált adatsor, a Népesség Kutató Intézettől érkező népesedési adat volt hibás. Magyarország népessége folyamatosan csökken, ehhez képest az adat szerint egy hónap alatt százezerrel nőtt. Mivel a mintavétel eredményeit különböző képletekkel a teljes népesség számához igazították, az összes adat hibás lett. A KSH szerdára ígéri a javított gyorstájékoztatót. Azt még nem tudni, hogy a javított jelentésben milyen adatok szerepelnek. (Hírösszefoglalónk)

Kétmilliárd forint innovációs támogatás

Megindultak a kifi zetések a Kutatási és Innovációs Alapból a kis- és középvállalkozók számára – adta hírül az NFM. Ebben a hónapban 214 pályaműre kétmilliárd forint támogatási összeget utalnak át a kedvezményezetteknek. A tárca szerint az innovációs terület támogatási rendszere minden részletre kiterjedő átvilágításra szorult. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.