Maraton az életért

A hazai sportrendezvények meghatározó szervezője, a Budapest Sportiroda (BSI) évek óta küldetésének tekinti, hogy mozgássérült vagy fogyatékos emberek számára is biztosítsa, hogy a nagy versenyeken indulhassanak. A Suhanj! Alapítvány kerekes székes indulói például tavaly a szervezet mindkét nemzetközi versenyén ott voltak.

A MaratonFüred versenyen rajthoz állt Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki megvásárlásra ajánlotta fel élete első nagy futását. A Facebookon jótékony célra árverezte el az általa lefutott kilométereket. A támogatók ily módon összesen 440,5 ezer forintot ajánlottak fel. Az elmúlt évihez hasonlóan az idei négynapos Balaton Szupermaratonon is futott látássérült sportoló.

Tavaly áprilisban az SOS Gyermekfalu 120 gyereke futott a T-Home Vivicittán, ahol 107 ezer forintnyi adományt sikerült összegyűjteni az otthonoknak. Májusban a sportiroda az ország legnagyobb váltófutó-versenyén, a K & H olimpiai maraton- és félmaraton-váltóján gyűjtött játékokat kórházi gyermekosztályok javára, a Spar Maratonon pedig mintegy 431 ezer forint és 136 euró adományt tudott átadni a BSI a Piros Orr Bohócdoktoroknak. A karitatív szervezeteket meghívták a versenyközpontban felépített Alapítványi Faluba, ahol szép számban gyűjtöttek össze futócipőket és sportruhákat. Az adományok angyalföldi rászoruló családokhoz kerültek.

Tesco FittNapok és Tesco Fitt Aréna rendezvénysorozatának állomásaira megvásárolt minden belépőjegy árából 200 forintot utaltak a Hátrányok Dacára Alapítvány számlájára. Ezzel egy olyan alapítvány munkáját támogatták, amelyik segíti a kerekes székben élők rehabilitációját, életmód- és sporttáborok szervezésével felkészíti őket az aktív és önálló életre. A kezdeményezés jóvoltából csaknem 800 ezer forinttal gyarapodott az alapítvány számlája.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.