Dióhéjban

Jól-Lét-akció a kismamákért

A Jól-Lét Alapítvány a gyesen lévő és gyesről visszatérő munkavállalók – főleg nők – foglalkoztatásának új szabályozásáról elsőként tartott konferenciát Budapesten 2011. március elején. Az alapítvány és partnerei által szervezett rendezvény célja az volt, hogy vállalati HR-szakemberek aktív részvételével feltérképezzék a gyermekgondozási ellátásban részesülő munkavállalók foglalkoztatását érintő jogszabályi változások hatásait, a cégek gyakorlatában jelentkező kihívásokat, továbbá hogy az emberi erőforrásokért felelős szakma megismerje a válaszokat és a jó gyakorlatokat. A Proaktív Gyes-menedzsment Program a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány és a BeWise HR Tanácsadó cég stratégiai együttműködése keretében jött létre. Ma Magyarországon is léteznek figyelemre méltó példák, melyek nagyrészt vezetői kezdeményezésnek köszönhetők. Ilyen például a részmunkaidős vagy távmunkás foglalkoztatási forma, az állásmegosztás, a beilleszkedést segítő programok a gyermekgondozási szabadságról visszatérők számára, mint pl. kismamaklubok, gyerekbarát iroda működtetése. Rendszerszintű, a vállalat egészét átfogó, az esélyegyenlőséget szem előtt tartó családbarát működésre kevés a hazai példa. A rendezvénynek a Magyar Telekom adott otthont, hogy hozzájáruljon az alapítvány célkitűzéseihez: a munkáltatói és munkavállalói érdekek közelítéséhez.

Mutasd meg magad!

A De juRe Alapítvány IntegrArt 2011 programja keretében filmpályázatot hirdetett Mutasd meg magad! címen. Húsz, 18–35 év közötti versenyző küldte el alkotását határon innen és túlról, az esélyegyenlőség, társadalmi integráció és akadálymentesség témakörében. Filmeikben megosztották a nézőkkel álmaikat, félelmeiket, törekvéseiket, tükröt tartva önmaguk és a társadalom elé. Az alapítvány tervei szerint a díjat nyert alkotásokat megkísérlik eljuttatni a szélesebb közönséghez is. Ha a televíziós csatornáknál nem lesz fogadókészség erre az akcióra, akkor vélhetően az internet közösségi oldalait használják fel a célra.

Operagála 14 millió forint haszonnal

A Magyar Állami Operaház Budapest idén márciusban az összefogás, a szolidaritás ünnepének adott otthont. A dalszínház világhírű magyar művészek közreműködésével jótékonysági operagálát rendezett a belvíz- és árvízkárosultak megsegítésére. Az estre az árvízkárosult térségek képviseletében Felsőzsolca és Edelény, a belvízkárok sújtotta települések közül Gátér polgármestere és lakosai fogadták el a meghívást. A gálaest bevételeiből 14 millió forint gyűlt össze. Az est kezdetéig befolyt adományösszeg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével jut el a bajba jutott, bel- és árvízkárosult családokhoz.

Idén is versenyezni lehet a Zöldiroda címért

A több éve rendszeresen megrendezett Zöld Iroda Versenyre idén 22 szervezet, javarészt nagyvállalati iroda nevezett, amely 2700 alkalmazott bevonását és több mint 41 000 m 2 irodaterület környezetbarátabbá tételét ígéri. A rendelkezésre álló két és fél hónap alatt a versenyzők mindent elkövetnek, hogy sajátosságaikhoz igazodva a lehető legtöbbet fejlődjenek, és munkahelyeiket környezet- és emberbarát irodákká alakítsák. A résztvevő irodák példát mutatnak arra, hogy a gazdasági válság nem lehet kifogás vagy ürügy arra, hogy ne figyeljünk oda a környezetünk megóvására és a megfelelő munkahelyi közérzetre.

HBLF kerekes székes kosárlabdaverseny

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) kilencedik alkalommal rendezi meg kerekes székes kosárlabdaversenyét tagvállalatai és más érdeklődő csapatok részvételével. A versenynek a Törekvés SE sportcsarnoka (Budapest, X. ker., Bihari út 23.) ad otthont 2011. április 9-én.

A mozgáskorlátozottak által űzött sportágak közül a kerekes székes kosárlabda nemzetközileg ugyan nagy hagyományokkal rendelkezik, hazánkban viszont csak kevesen játsszák, versenyszerű sportként pedig nem is létezik Magyarországon. A jótékonysági versenynyel a kerekes székes kosárlabda népszerűsítését, a sportág anyagi helyzetének javítását szeretnék előmozdítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.